Volg ons:

Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie, bel ons dan op 0521-343574 of mob; 06-54307057 of neem contact met ons op via onze contactgegevens.

Betaling & bezorging

Blijf op hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief of volg ons op:

Verantwoord alcoholgebruik

Wil je precies weten hoeveel alcohol een glas wijn of bier bevat en hoeveel calorieën? Het kan straks. Tenminste als je een product van Diageo in je handen hebt. Diageo, multinational op het gebied van bier, wijn en sterke drank, is van plan de consument deze informatie te verstrekken en zal, in ieder geval via de website www.drinkiq.com en zo mogelijk, afhankelijk van de wetgeving per land, via het etiket op de fles, aangeven wat de voedingswaarde en het alcoholgehalte is per consumptie. Dus niet per 100 ml zoals nu al bij andere voedingsmiddelen gebeurt, maar per standaardconsumptie. De grootte van een consumptie verschilt nu eenmaal of je een glas bier, wijn of sterke drank drinkt. Om een en ander te realiseren zal Diageo gaan samenwerken met de EU om een standaard alcoholeenheid op te stellen voor alle Europese lidstaten. En zo een doeltreffende manier te ontwikkelen om consumenten te informeren over de voedingswaarde en het alcoholgehalte per consumptie. Diageo hoopt hiermee een verantwoord alcoholgebruik te stimuleren en de consument te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze.

 

Binnen de Europese Unie zijn producenten van alcoholische dranken nu nog niet verplicht om voedingsinformatie op de verpakking te vermelden.

In de VS heeft Diageo al groen licht gekregen en wordt de informatie op de fles weergegeven. Op bijgaande foto een voorbeeld van een informatie-overzicht per consumptie van een fles wijn.