Volg ons:

Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie, bel ons dan op 0521-343574 of mob; 06-54307057 of neem contact met ons op via onze contactgegevens.

Betaling & bezorging

Blijf op hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief of volg ons op:

Martell Cordon Bleu

€ 132,50€ 115,00
-+
Merk: 
Inhoud: 
70 cl

De proefnotities van de Martell Cordon Bleu zijn:

De kleur:         gouden koperkleur.
De geur:          bloemige en kruidige geuren, zeer elegant en teder.
De smaak:       buitengewoon zacht en rond. Rijk aan fruit en iets hout.
De na-smaak: afdronk is lang en goed van smaak.
De herkomst: Grande Champagne, Petit Champagne, Borderies, Fins Bois.
De leeftijd:     Ongeveer 25 jaar.

Edouard Martell (de oudoom van de huidige directeur), ontwikkelde in 1912 de legendarische Cordon Bleu. Martell Cordon Bleu is een klassieker onder de grote cognacs.

Het geheim van de Martell cognacs ligt in de harmonieuze blending van eaux-de-vie uit verschillende districten. Om de Cordon Bleu samen te stellen selecteert de master blender oudere eaux-de-vie uit de 4 beste Cognac districten.

 Vele van deze eaux-de-vie zijn opgeslagen in een donkere, rustige kelder gedurende meer dan een generatie. Regelmatig worden ze gecontroleerd en geproefd door de hoofdproever, zodat hij gedurende vele jaren een constante blend kan componeren.

Borderies is het kleinste district in de Cognacstreek, Martell koopt elk jaar 60% van de jaarlijkse productie van Borderies. Deze eaux-de-vie vormen het hart van Cordon Bleu, waaraan Grande en Petite Champagne worden toegevoegd voor kracht en finesse, samen met wat uitmuntende Fins Bois.