Volg ons:

Contact

Heeft u een vraag of wilt u meer informatie, bel ons dan op 0521-343574 of mob; 06-54307057 of neem contact met ons op via onze contactgegevens.

Betaling & bezorging

Blijf op hoogte

Schrijf u in op onze nieuwsbrief of volg ons op:

Aromo cabernet-sauvignon

€ 6,50€ 5,99
-+
Merk: 
Inhoud: 
75 cl
Categorie: 

Serveren en proeven

Proefnotities:

Rijke geur met specerijen en rood fruit. De ronde sappige smaak wordt ondersteund met iets kruiden en bessen en de finale is zacht en verfijnd.

Korte omschrijving:

 

Serveer suggesties:

Bij diverse mild gekruide gerechten, pizza & pasta en als tv wijn.

Serveer temperatuur:

16-18° C.

Houdbaarheid na oogstjaar:

4 JAAR

 Druif:

 

cabernet sauvignon

Oppervlakte wijngaard:

40 ha.

Bodem samenstelling:

Vulkanische slibbodem, zanderig

Opbrengst per ha.:

120 hl.

  

 Achtergrond

Wijnhuis:

In 1922 had de Franse familie Estansan bij het stichten van Viña El Aromo al in de gaten dat de Maule Valley een enorme potentie had voor het verbouwen van perfecte druiven voor topkwaliteit wijnen. Vanaf 1940 komt het estate in handen van de Chileen Victor Henriquez Solar, een vermaard druiventeler en vader van de huidige directeuren. Zij zorgen ervoor dat het estate uitgroeit tot een modern wijnbedrijf met 300 ha wijngaarden.

Streek:

Het langgerekte wijnland Chili is ruim 4000 km lang en alleen het cenrale gedeelte is geschikt voor de aanplant van wijndruiven. De Maule Valley is een van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. Het gevolg hier an is een breed aanbod in wijntypes.